Çfarë duhet të keni parasysh për shëndetin tuaj gjatë verës?

  • 23 korrik 2019 - 09:24
Çfarë duhet të keni parasysh për shëndetin tuaj gjatë verës?

Tashmë që temperaturat janë ngritur, ju duhet të jeni më të kujdesshëm përsa i takon shëndetit tuaj të përgjithshëm. Është e rëndësishme të hidratoheni mjaftueshëm me ujë, por të kujdeseni njëkohësisht për të gjithë trupin tuaj. Më poshtë ju sjellim 4 këshilla të vlefshme për shëndetin tuaj:

1-Dhimbjet e kokës

Nëse doni të mos keni dhimbje koke, përdorni peshkun. Japonezët kanë një shkallë të ulët të depresionit sepse ata përdorin në gatim vajin e peshkut.

2-Presioni i gjakut

Kujdesuni që presioni i gjakut të jetë në nivel normal. Nga presioni I lartë I gjakut vuajnë 1 në çdo 3 të rinj në Britani.

3-Bëni gjumë të rehatshëm

Nëse doni të rrisni imunitetin e organizmit, bëni gjumë të rehatshëm. Shumë nga ne nuk bëjnë gjumë të qetë ose flenë pak.

4-Konsumoni fibrat

Nëse doni të jeni energjik gjatë gjithë ditës, filloni të konsumoni ‘fibra’ që në mëngjes. Është provuar se fibrat rrisin nivelin e energjisë dhe kanë efekt pozitiv në funksionimin e organeve.

(Kosova Sot Online)