Dobite Shëndetësore të Mangos

  • 20 gusht 2019 - 13:19
Dobite Shëndetësore të Mangos

Mango për shekuj me radhë është përdor si ushqim mjekësor. Fruta e Mangos përmbanë vitamina A, C dhe D e gjithashtu edhe beta-carotene. Në mjekësinë Unani mangot përdoren për largimin e materieve toksike (Ç’helmimin) nga trupi, trajtimi i anemis dhe shërimin e sistemit nervor. Mjeksia Ajuverdike përdor lulet e thara të mangos për trajtimin e diarres, disentris dhe infeksionet urinare.

Fletët e mangos, farat, rrënja dhe lëvozhga e druri të mangos, e gjithashtu edhe vet fruta i mangos përmbajnë përbërës ushqimor të shëndetshëm, e veçanërisht acidin phenolic, flavonoids si catechin dhe xanathone mangiferin. Përderisa sasia e lartë me hekur në mango trajton aneminë, mishi i frutës së  mangos i shtohet shumë produkteve të fytyrës për shkak të aftësisë së që ka për parandalimin e akneve dhe pastrimin e poreve.

(Kosova Sot Online)