Uji alkalin, për imunitet të fortë

  • 17 tetor 2019 - 15:19
Uji alkalin, për imunitet të fortë

Në bazë të faktorit "pH" caktohen thartira dhe alkalniliteti. Hapësirë e thartë cilësohet ajo që ka vlerën e pH-së nën 7. PH-ja nën 7 është mjedis alkalin. PH-ja ka ndikim të madh në trupin dhe shëndetin e njeriut. Për këtë arsye, duhet pasur kujdes në ekuilibrin. Për fat të keq, kohërat sjellin ushqim të dëmshëm, ushqime të përpunuara, midis tyre më të rrezikshmit janë kripa, sheqeri, mielli i bardhë, kafeina, alkooli. Këto ushqime krijojnë mjedis të thartë dhe shkaktojnë rritjen e shumë baktereve që negativisht ndikojnë në organizmin tonë.

Prandaj duhet pasur kujdes në ushqimet që i konsumoni, por edhe të pini ujë alkalin. Përgatiteni në këtë mënyrë: Uji alkalin: - 2 litra ujë; - 1 limon (sipas mundësive të jetë organik); - 1 lugë kripë të Himalajeve. Thjesht, merrni një kavanoz të pastër dhe e mbushni me ujë. Shtoni limonin që e keni copëtuar paraprakisht, mos e shtrydhni. Nëse limoni nuk është organik, atëherë hiqeni lëvoren. Më pas shtoni kripën, e mbyllni kavanozin dhe e lini të qëndrojë për 12 orë në temperaturë të dhomës. Në mëngjes e pini një gotë në lukth të thatë. 


(Kosova Sot Online)