Kjo mënyrë e të ushqyerit është më e shëndetshme se ushtrimet

  • 24 mars 2020 - 14:00
Kjo mënyrë e të ushqyerit është më e shëndetshme se ushtrimet

Grekët, të cilët ushqehen në përpikëri me ushqimin e tyre tradicional për 47 për qind janë më pak të rrezikuar nga sëmundjet e zemrës. Këtë e thekson studimi që për 10 vjet kishte vëzhguar rrezikun nga zhvillimi i sëmundjeve të zemrës. Ushqimi mesdhetar përbëhet nga shumë pemë dhe perime të freskëta, vaj ulliri dhe mish peshku. Ushqimi si ky, mesdhetar, e mbron më shumë zemrën sesa vetë ushtrimet, ka bërë me dije studimi që ishte kryer nga një universitet prestigjioz në Greqi.

Studimi kishte zgjatur 10 vjet, e në të kishin marrë pjesë 2.500 persona të rritur, nga mosha 18 deri 89 vjeçe. Në bazë të studimeve, këta persona për 47 për qind ishin më pak të rrezikuar nga sëmundjet e zemrës në krahasim me të tjerët që konsumojnë ushqim të dëmshëm apo jo të ngjashëm me atë mesdhetar.

(Kosova Sot Online)