Tri shenja se ju kërcënon infarkti brenda muajit

  • E.K /
  • 01 gusht 2020 - 11:09
Tri shenja se ju kërcënon infarkti brenda muajit

Nëse dini ta dëgjoni organizmin tuaj dhe të mësoni t'i dëgjoni sinjalet kyçe, mund t'i pakësoni gjasat, që nesër, nëse nuk pësoni sulm në zemër Jeni tepër të lodhur ose ju mundon pagjumësia Nëse tash enjë kohë ndihni më të lodhur se zakonisht, edhe kur nuk bëni gjë, kjo paraqet rrezik se arteria koronare është tkurrur.

Depërtimi i gjakut në zemër na bën të ndihemi të lodhur, e si pasojë nuk mund të flemë. Mbetja pa frymë Femrat që me vështirësi ngopen frymë janë shumë të rrezikuara nga sulmi në zemër. Kjo për faktin se sistemi respirator dhe kardiovaskular varen nga njëri-tjetri. Dhimbje në muskuj Qarkullimi i zvogëluar i gjakut ndikon që i gjithë trupi të vuajë nga mungesa e oksigjenit. Qarkullimi i gjakut është gjithnjë e më i dobët, kështu që muskujt nuk punojnë si duhet.

(Kosova Sot Online)