Ka një hile si të flini gjumë brenda 1 minute

  • A.P /
  • 21 janar 2021 - 15:11
Ka një hile si të flini gjumë brenda 1 minute

Gjumi nuk është një detyrë e lehtë për të gjithë. Të tjerët, me sytë e mbyllur, “dorëzohen” menjëherë dhe të tjerët numërojnë, derisa të flenë në gjumë.  Dhe këtu vjen një truk që është shpërndarë gjerësisht në internet dhe premton një zgjidhje të menjëhershme për ata që kanë vështirësi të flenë. Kjo hile quhet “Metoda 4-7-8” dhe është aq e lehtë sa tingëllon.

Shtrihuni dhe merrni një pozicion gjumi që ju përshtatet. Pastaj thithni përmes hundës për katër sekonda. Mbajeni frymën tuaj për shtatë sekonda dhe pastaj nxirrni ngadalë përmes gojës për tetë sekonda të tjera. Përsëriteni procesin derisa të bini në gjumë.

Ekspertët theksojnë se këto numra janë të rëndësishëm në numërimin e sekondave sepse ato relaksojnë mendjen, ngadalësojnë rrahjet e zemrës dhe sjellin qetësi në trup në mënyrë që të lihet të flejë. Në fakt, brenda minutës së parë duke zbatuar metodën e mësipërme, menjëherë do të ndiheni më të qetë dhe më të relaksuar.

Kjo hile, sipas faqes së internetit Readers digest, zbatohet nga profesori i Harvardit Andrew Weil, i cili e adoptoi atë nga një praktikë meditimi e një profesori indian të jpgës në shekujt e kaluar. 

(Kosova Sot Online)