Ja sa orë në javë duhet të stërviteni për të qëndruar në formë

  • G.G /
  • 07 April 2021 - 10:02
Ja sa orë në javë duhet të stërviteni për të qëndruar në formë

Kur e pyesim sa orë duhet të stërvitemi brenda një jave shpresojmë që përgjigja të jetë aq sa aktualisht stërvitemi ose aq sa kemi ne në mendje, por fatkeqsisht 30 minutshi klasik i stërvitjes nuk do ju japë rezultat. Edhe nëse lëvizni çdo ditë prap nuk mjafton.

Sipas WHO (The World Health Organization) rekomandohet që një person i rritur të bëjë të paktën 150-300 minuta aerobi të moderuar dhe intensive në javë. Që i bie 40 minuta çdo ditë.

Që të realizoni ushtrimet e duhura sugjerohet ecje e shpejtë, not i lehtë ose xhiro me biçikletë. Ndërsa si aerobi intensive konsiderohet vrapi dhe kërcimi aerobik, apo sporte si futbolli ose volejbolli.

Kombinojeni stërvitjen dhe mos jini të fiksuar që të çlironi përherë shumë energji.

(Kosova Sot Online)