Përse duhet të ecni këmbëzbathur?

  • E.K /
  • 19 prill 2021 - 10:13
Përse duhet të ecni këmbëzbathur?

Nëpër rërë, bar, lejoni këmbëve tuaja të frymojnë lirshëm, e kështu duke prekur pika të caktuara trupit do t'i mundësoni stimulim pozitiv. Përse nevojitet kështu dhe cilat janë dobitë: - Shputat janë përplot me inde nervore që ndërlidhen me të gjitha organet vitale në trup. 

Dallohen dhimbje të ndryshme - Trupin e sjell në një gjendje ekuilibri - Lidhshmëria e shputave me organet: • pjesa përreth gishtërinjve - koka, qafa dhe sistemi qendror nervor • pjesa e mesme - mushkëritë, zemra, zorrët, mëlçia.

Vërejtje

Shkuarja në plazh dhe ecja nëpër gur, ditëve të para mund të jetë me dhimbje, por dhimbja tregon se cilat hapësira janë të bllokuara. Pra, kur të niseni për të ecur, hiqni sandalet.

(Kosova Sot Online)