A i dini përfitimet shëndetësore të rrushit!

  • A.P /
  • 20 November 2022 - 14:09
A i dini përfitimet shëndetësore të rrushit!

Midis strukturës së tyre krokante dhe aromës së ëmbël të ëmbël, rrushi është super i kënaqshëm për t'u ngrënë. Gjithashtu, nuk dëmton fakti që ato janë me madhësi të mrekullueshme dhe të përshtatshme për të ngrënit e lehtë në lëvizje. 


Megjithatë, përfitimet e rrushit shkojnë përtej komoditetit dhe shijes së tyre. Fruti i vjeshtës është i lidhur me disa përfitime të rëndësishme shëndetësore. Përpara, zbuloni të gjitha faktet e nevojshme për të ditur ushqimin e rrushit, plus mënyrat krijuese për të përdorur rrushin në shtëpi.

 

Sipas Institutit Kombëtar të Ushqimit dhe Bujqësisë të SHBA-së, rrushi është fruta të vegjël në formë vezake që rriten në grupe në hardhi, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”. Rrushi është vendas në Evropë, Azi dhe Mesdhe, por sot rritet në të gjithë botën, sipas një artikulli në revistën BMC Plant Biology.

 Ekzistojnë disa lloje të frutave, por rrushi që zakonisht do të gjeni në supermarket janë Thompson Seedless dhe Flame Seedless, të cilat janë përkatësisht jeshile dhe vjollcë të kuqërremtë. Të dy llojet njihen si "rrush tavoline" (që do të thotë se duhet të hahen të freskët, ndryshe nga rrushi për prodhimin e verës) dhe janë varietete të rrushit evropian, siç vërehet nga Universiteti Shtetëror i Utah.


(Kosova Sot Online)