Pse shkaktarët e stresit janë gjithnjë e më të shumtë?

  • A.P /
  • 26 September 2023 - 14:42
Pse shkaktarët e stresit janë gjithnjë e më të shumtë?

Shkaktarët e stresit janë përditë gjithnjë e më të shumtë, mirëpo përgjigjen fiziologjike mund të shmangni nëse “e mashtroni” trurin me frymëmarrje të drejtë kundër stresit!

Tollovia në komunikacion, lajme të papritura dhe të pakëndshme, tensioni në punë!

 

Kolegët në zyrën afër jush tashmë dy orë me dikë grinden; deri në punë, për shkak të tollovisë në komunikacion, keni bërë udhëtim dy orë në vend të 30 minutave; thirrja e papritur telefonike ju ka shqetësuar, ju nevojitet qetësi…

I ekspozuar stresit të vazhdueshëm trupi ynë prodhon sasi të mëdha kortizoli, hormon stresi, ritmi i rrahjes së zemrës shpejtohet, muskujt tendosen.

Mirëpo, e mundshme është të arrihet situata e kundërt: me frymëmarrje të ngadalshme do të mashtroni trurin dhe do t’i mundësoni ta gjejë qetësinë e nevojshme.


(Kosova Sot Online)