Këngëtari i madh shqiptar i njohur në gjithë botën iu bën thirrje burrave: I doni nënat, motrat dhe gratë tuaja, mos i lëndoni e mos çoni dorë!

  • G.G /
  • 19 shtator 2020 - 11:27
Këngëtari i madh shqiptar i njohur në gjithë botën iu bën thirrje burrave: I doni nënat, motrat dhe gratë tuaja, mos i lëndoni e mos çoni dorë!

Ky vit ka qenë i bujshëm me raste mbi dhunën në familje.

Shumë gra ranë pre e burrave të tyre, e disa prej tyre edhe përfunduan me vdekje. Tenori i fashmëm, Rame Lahaj, ka reaguar përmes një statusi të shkruar në formë lutjeje, ku është lutur për gratë, motrat e nënat tona. Ku ndër të tjera i ka bashkangjitur edhe recitmin e poezisë së Kaltrina Pacollit, ‘Unë, kufoma e ardhshme’, të interpretuar nga Rita Behadini.

‘Zot ruaje, teë shenjteën e teë madheërishmeën toneë,Zotin e tokeës. Gruan! Zot ruaje nga hijenat dykeëmbeëshe, Zot ruaje nga burrecat qeë cëojneë doreë n’teë. Zot teë lutem ruaje neëneë e motreën toneë’, thuhet në postimin e tenorit.

(Kosova Sot Online)