Nëpërmes ndjekjeve penale do tu vështirësohet puna kriminelëve në Kosovë - Lajme - Kosova Sot
Nëpërmes ndjekjeve penale do tu vështirësohet puna kriminelëve në Kosovë

Nëpërmes ndjekjeve penale do tu vështirësohet puna kriminelëve në Kosovë

Në organizim të Ministrisë së Financave të Koosvës dhe me ndihmën e projektit të financuar nga BE-ja “Mbështetja e mëtejmë për institucionet e Kosovës në luftën kundër krimit të organizuar, korrupsionit dhe ekstremizmit të dhunshëm”, ka prezantuar vlerësimin e vëllimit të ekonomisë joformale në Kosovë.Shefja e Zyrës së BE-së dhe përfaqësuese Speciale e BE-së Nataliya Apostolova, tha se Nuk është bërë mjaftueshëm për ta luftuar ekonominë joformale..Me këtë rast Apostolova tha se qeveria duhet të marr seriozisht të gjeturat e këtij raporti dhe se ekonomia joformale është një nga fushat me prioritet në agjendën e BE-së dhe që trajtohet në edhe në MSA.“Qeveria t’i marr seriozisht të gjeturat e këtij raporti. Ekonomia joformale është çështje që është një nga fushat me prioritet në agjendën e BE-së dhe që trajtohet në edhe në MSA. Ka qenë e rëndësishme që të bëjmë vlerësimin dhe shtrirjes së ekonomisë joformale. Vlerësimi tregon që është bërë një zvogëlim në shifrat e ekonomisë joformale dhe kjo është kryesisht për shkak të reformave të ndërmarra nga ministria e Financave, Dogana dhe ATK-ja dhe për këtë dua t’i inkurajoj për të vazhduar me punën e mirë.“… nuk është bërë aq sa duhet për ta luftuar ekonominë joformale. Hartimi dhe miratimi i dokumenteve politike nuk është e mjaftueshme dhe presim nga qeveria që t’i marr seriozisht të gjeturat e këtij raporti. Me përpjekje nëpërmjet ndjekjes penale ne do tu vështirësohej punën kriminelëve në Kosovë”.

(Kosova Sot)

4 orë e 6 minuta më parë
17/10/18