Burjani: Presidenti po i keqpërdor kompetencat kushtetuese - Lajme - Kosova Sot
Burjani: Presidenti po i keqpërdor kompetencat kushtetuese

Burjani: Presidenti po i keqpërdor kompetencat kushtetuese

Sipas analistit Blerim Burjani, ky veprim i pakontrolluar dhe krejtësisht pa analizë paraprake të meritës së vërtetë në ndarjen e dekoratave nga ana e presidentit dëshmon se dekorimet e Thaçit, ndonëse janë vetëm një pjesë e punës së tij, ai po i shfrytëzon në maksimum dhe po e devalvon peshën e dekoratave, ngase po vepron si kryetar i PDK-së. "Pra, po ka vështirësi në të kuptuarit e kompetencave kushtetuese, që i ka dhe këto gjëra ia kanë vështirësuar edhe ushtrimin e postit, andaj merret me dekorime të ndryshme, me dhënie të medaljeve e dekoratave dhe dhënien e atributeve dhe urdhrave të lirisë e lloj-lloj medaljesh si të ishte kryetar Kampionatit të garave të Lojërave olimpike - kryetar i Olimpiadës, ose kryetar i ndonjë komiteti olimpik. Konsideroj se do të duhej marrë shumë me kujdes disa veprime e disa gjëra, para së gjithash duhet të merren veprime e vendime të drejta", theksoi ai. "Mirëpo, deri më tani Thaçi e ka pasur të pamundur, dhe akoma ka vështirësi ta luajë rolin e një presidenti të unitetit, opozita nuk e dëgjon fare, pra nuk e përfill dhe ai edhe në këto kushte disi duhet ta ushtrojë këtë post edhe me më shumë telashe", potencoi Burjani.

(Kosova Sot)

15 orë e 55 minuta më parë
21/10/18