Në vitin 2016 janë grumbulluar 395.291 tonë mbeturina - Lajme - Kosova Sot
Nė vitin 2016 janė grumbulluar 395.291 tonė mbeturina

Nė vitin 2016 janė grumbulluar 395.291 tonė mbeturina

Sasia e mbeturinave komunale të grumbulluara në Kosovë për vitin 2016 ka qenë 395.291 tonë, ose mesatarisht 223 kilogramë për banor në vit, ka bërë të ditur sot Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK).

Sipas rezultateve të Anketës së Mbeturinave Komunale (AMK) për vitin 2016, mesatarja e mbeturinave të grumbulluara për banor në ditë ka qenë 0.61 kg, ndërkaq vetëm në Prishtinë dhe rajonin e saj, grumbullimi i mbeturinave komunale ka qenë 0.60 kg për banor në ditë. 

Në rajonet e tjera të Kosovës, sasia e mbeturinave komunale të gjeneruara për banor në ditë ka qenë  0.61 kg.

Në vitin 2016, nga sistemi i grumbullimit të mbeturinave komunale kanë qenë të mbuluara 71% e ekonomive familjare.

(Kosova Sot)

2 orë e 1 minuta më parë
23/01/18