Sahitaj: Servilët u bënë deputetë - Lajme - Kosova Sot
Sahitaj: Servilët u bënë deputetë

Sahitaj: Servilët u bënë deputetë

Sipas Sahitaj, përbërja e re e Kuvendit të Kosovës është një grumbullim i disa njerëzve zvarranikë e besnikë, të partive, të cilët postin e deputetit e fituan në saje të akteve agresive dhe barbare. Në këtë përbërje të re të Kuvendit të Kosovës ekzistojnë edhe disa deputetë, të cilët e meritojnë titullin deputet i Kosovës e të cilët bëjnë përpjekje për mirëqenien e popullit të tyre, mirëpo numri i tyre është i vogël, andaj edhe ndikimi për ndryshime reale është po ashtu i vogël", u shpreh ai. "Që nga konstituimi i Kuvendit të Kosovës, populli ynë ka pasur mundësinë të mbajë mend vetëm sharje e fyerje nga më të dobëta që nuk i përkasin gjuhës së një deputeti, mirëpo duke pasur parasysh që shumica e deputetëve nuk kanë lexuar asnjë libër, populli ynë vetëm habitet. Gjatë këtyre muajve, na mbetet në kujtesë fjalori banal dhe çoroditës i Fisnik Ismailit, i cili i cili ia përmend spermën e babait të Ganimete Musliut. Është e pabesueshme se si një deputet ka guxim të ofendojë një deputet tjetër e veçmas një femër më një fjalor të tillë. Gjatë këtyre 100 ditëve populli ynë do e mbajë në mend fjalorin dhe grushtimet e Frashër Krasniqit, i cili përmes kësaj sjellje brutale e ka treguar se vendin e ka në burg e jo deputet i Kosovës. Gjatë kësaj periudhe 100-ditëshe, populli ynë do të mbajë mend ditën e votës për Ramush Haradinaj, i cili u detyrua që të priste orë të tëra deputetët e Listës Serbe, sepse VV-ja në vend se ta votonin e sabotuan duke shpresuar që në këtë post ta emëronin Albin Kurtin", vijoi më tej Sahitaj. Sipas tij, kjo garniturë e re e Kuvendit gjatë këtyre 100 ditëve i morën rrogat pa punuar asgjë, madje është për t'u habitur me VV-në se si këta nuk e njohin Kuvendin, Qeverinë e as shtetin e Kosovës e rrogat nuk i refuzojnë nga kjo qeveri, të cilën refuzojnë ta njohin."Ngjashëm me deputetët e VV-së veprojnë edhe deputetët e Listës Serbe që po ashtu nuk e njohin Kuvendin e as shtetin e Kosovës e rrogat i marrin nga Kosova. Pra, nuk duhet habitur se gjatë 100 ditëve këta deputetë aprovuan vetëm ligjet ku preket xhepi i tyre, si Ligjin për buxhetin e Kosovës", tha Reshat Sahitaj. "Mendoj se të gjitha partitë politike, e veçmas liderët e partive, nuk janë të interesuar që në gjirin e partisë të fusin intelektualët tanë, të cilët kanë aftësi profesionale dhe vetëdije kombëtare. Secila parti politike i afron vetëm besnikët , zhvatësit dhe zvarranikët e tyre, me të cilët mund të bëjnë çka të duan dhe mund të dirigjohen e kontrollohen lehtë e pa telashe nga liderët e partive. Nëse kjo praktikë e zvarranikëve do të vazhdojë edhe në zgjedhjet e tjera, Kosova kurrë nuk do ketë garniturë profesionale dhe deputetë me vetëdije kombëtare", potencoi ai. 

(Kosova Sot)

9 orë e 27 minuta më parë
21/10/18