Ngjarja që shokoi botën: Si u zhduk papritur një fshat i tërë dhe objekti fluturues mbi liqen? - Planeti X - Kosova Sot
Ngjarja që shokoi botën: Si u zhduk papritur një fshat i tërë dhe objekti fluturues mbi liqen?

Ngjarja që shokoi botën: Si u zhduk papritur një fshat i tërë dhe objekti fluturues mbi liqen?

Legjenda e çuditshme e fshatit të zhdukur në liqenin e Angikunit është një mister që ka munduar kanadezët për dekada të tëra.

Liqeni ndodhet në zemër të territorit më verior të Kanadasë, një shkretëtirë e madhe dhe e izoluar, që shumë pak njerëz e quajnë shtëpi.

Por liqeni i largët ishte subjekt i një raporti të lajmeve të vitit 1930, pasi një udhëtar quajtur Joe Labelle, kishte hasur në një pamje shokuese kur vizitoi një fshat të vogël Inuit.

Fshatarët, të cilët ishin të ngrohtë dhe mirëpritës me udhëtarët dhe tregtarët që herë pas here enden nëpër zonë ishin zhdukur. Për më tepër, gjendja e fshatit tregonte çfarëdo fati kishte ndodhur, kishte ardhur papritur.

Më shumë se 2000 njerëz ishin zhdukur përnjëherë, edhe pse kishin lënë pas gjërat e tyre, madje edhe ushqimet e përgatitura. Përveç kësaj, edhe varret ishin hapur dhe mungonin trupat e mbetur.

Ndërkaq, dëshmitarët të cilët jetonin në afërsi thanë se mbi liqen asokohe kishin parë një objekt të çuditshëm fluturues.

Një numër misteresh lidhen me territorin e Nunavut në Kanada, karshi pëshpërimave të shpirtrave të pyjeve dhe kafshëve të çuditshme.

(Kosova Sot)

38 minuta më parë
18/11/18