Generation mute: Ja pse të rinjtë i mbajnë telefonat pa “zë”

  • E.K /
  • 07 shtator 2021 - 10:07
Generation mute: Ja pse të rinjtë i mbajnë telefonat pa “zë”

Një sondazh i kryer nga 'Sensor Tower' në Britaninë e Madhe informon se 49% e adoleshentëve preferojnë të komunikojnë me njerëzit që janë në të njëjtin vend, përmes mesazheve.
Të rinjtë e moshave 16 deri 24 vjeç, i mbajnë telefonat në "heshtje" pra pa zë, sepse nuk duan që t'i telefonojnë.
 
Studiuesit e sondazhit e quajtën gjeneratën 'Generation Mute' (gjenerata e heshur).

Hulumtuesit informuan se numri i shkarkimeve të tingujve për zile nga interneti u ul me 1 milion  brenda periudhës 2016-2020.

"Të rinjtë i mbajnë telefonat pa zë, sepse nuk duk duan të bezdisen. Nuk bezdisen nga zhurma e ziles, por bezdisen nga telefonata, që do të thotë se preferojnë të komunikojnë më së shumti nëpërmjet mesazheve", shkruhet në raportin e studimit.

I njëjti hulumtim gjithashtu zbulon se 49% e adoleshentëve komunikojnë me njerëzit që janë në të njëjtin vend, përmes email -eve, mesazheve me tekst me platforma të tilla si WhatsApp, Facebook Messenger, etj.
 
Në fakt, arsyeja kryesore, sipas personave që hulumtuan këtë temë, është se të rinjtë preferojnë t'i kenë telefonat e tyre në heshtje sepse ata gjithnjë e kanë ekranin para syve, kështu që  nuk "humbasin" asnjë zhvillim  dhe për këtë arsye nuk kanë nevojë për  tinguj zanor.

(Kosova Sot Online)