A jeni gati për modelin X Plaid?

  • A P /
  • 24 May 2023 - 14:35
A jeni gati për modelin X Plaid?

Shefi ekzekutiv i Tesla, Elon Musk ka konfirmuar se Model X Plaid do të përditësohet për të përfshirë të njëjtin funksion Track Mode si veturën Model S Plaid.

Prodhuesi i makinave prezantoi fillimisht një Track Mode në një nga automjetet e tij, përkatësisht veturën Model 3, disa vite më parë dhe në janar 2022, prezantoi një veçori të ngjashme nw modelin kryesor Model S Plaid.

Modaliteti i ri Track Mode, sjell me vete një mori avancimesh, duke përfshirë ftohjen e optimizuar, vektorimin e çift rrotullues dhe shton cilësime dinamike të rregullueshme.

Elon Musk u pyet në lidhje me mundësinë e shtimit të një Track Mode në Model X Plaid gjatë Takimit të fundit Vjetor të Aksionarëve të prodhuesit të makinave.

 

“Po, ndoshta mund ta shtojmë këtë, sigurisht. Nuk ka problem”, u përgjigj Musk.

Natyrisht, numri i pronarëve të Model X Plaid që do të sillen ndonjëherë pranë një piste gare është shumë i vogël, por ne e dimë se entuziastëve të markës u pëlqen çdo veçori e re që Tesla nxjerr në treg.

Edhe me një Modalitet Track, ka vetëm kaq shumë ndryshime softuerike që Tesla mund të bëjë në Model X Plaid për t’u kujdesur më mirë për drejtimin me shpejtësi të lartë në një pistë pa përmirësuar në fakt pjesët kryesore mekanike të SUV, si sistemi i tij i pezullimit.

Në rastin e modalitetit të gjurmës së Model S Plaid, sistemi i vektorit të çift rrotullues të Tesla-s mund të dërgojë më shumë fuqi në rrotat e jashtme për të ndihmuar në rrotullimin e EV dhe gjithashtu mund të rregullojë ndarjen e çift rrotullues përpara në mbrapa për të përmirësuar kthesën.

Tesla gjithashtu ka rritur fuqinë rigjeneruese të frenimit të makinës dhe ka zhvilluar një sistem që ul temperaturën e paketës së baterisë sa më të ulët që të jetë e mundur për ta mbajtur më të freskët grupin e fuqisë.

Është e paqartë nëse Tesla planifikon gjithashtu të prezantojë një Track Pack në Model X Plaid.

Kjo paketë u njoftua për Model S Plaid në fillim të këtij muaji dhe rrit shpejtësinë maksimale të makinës në 200 mph (320 km/h) duke shtuar gjithashtu frenat qeramike të karbonit dhe opsionin e rrotave dhe gomave të reja.

 
(Kosova Sot Online)