Albanologu nga Bullgaria: Serbia ka publikuar shumë libra që e falsifikojnë historinë e Kosovës

  • E.K /
  • 10 nëntor 2020 - 21:37
 Albanologu nga Bullgaria: Serbia ka publikuar shumë libra që e falsifikojnë historinë e Kosovës

Anton Panchev, albanolog nga Bullgaria, ka komentuar zhvillimet e fundit në Gjykatën Speciale ku po gjykohen krerët e UÇK’së.

Ai ka thënë se faktori intelektual nuk ka bërë sa duhet në daljen në pah të vërtetës.  

“Mund të kritikojmë faktorin intelektual të Kosovës. E kemi këtë dobësi edhe në Bullgari dhe e kanë edhe në Shqipëri. Nuk është bërë mjaft që të paraqitet e vërteta për të dalë e vërteta në pah. Serbia ka bërë shumë propagandë. Sërbia është shume aktive në bërjen e propagandës. Ne mund të shikojmë sa botime serbe janë botuar në anglisht e gjuhë tjera perëndimore që e falsifikojnë historinë e Kosovës, si dhe përplasjes shqiptare me këtë rast. Kam dy libra për organizatat serbe. Në Bullgari e dimë të vërtetën, por vetëm njerëzit që merren me çështjet e Ballkanit Perëndimor, ndërsa publiku bullgar nuk ka informata për këto ngjarje të rënda”, ka thënë ai.

(Kosova Sot Online)