Hitleri ishte i varur nga droga?

  • G.G /
  • 16 janar 2021 - 12:58
Hitleri ishte i varur nga droga?

Adolf Hitler konsumonte vazhdimisht koktejë amfetamine, bar miu dhe morfinë, ndërkohë që dërgonte me mijëra njerëz të pafajshëm drejt vdekjes.

Ky detaj tronditës zbulohet në një domumentar, ku parqiten filmime dhe letra personale të psikiatrit personal të Hitelrit, Theodore Morell.

Besohet se Hitleri thithte në një ditë 80 drogëra të ndryshme, me qëllim që të dëshmonte potencëne tij mashkollore.

Një raport i klasifikuar që flet për liderin nazist, tregon se ai pati probleme të mëdha me shëndetin për shkak të varësisë ndaj drogës.

Ai kishte sëmundje të lëkurës, shtrëngime të stomakut dhe fryrje të tmerrshme stomaku.

Hitleri mendohet se merrte kokainë për të qetësuar fytin.

Këto zbulime kanë bërë që historianët të mendojnë se lideri nazist shkoi në stremitete, për shkak të varësisë së madhe që kishte nga drogërat.

(Kosova Sot Online)