Një muaj paraburgim për të miturin që dyshohet se vrau 15-vjeçarin në Prizren

  • E.K /
  • 20 janar 2021 - 11:55
Një muaj paraburgim për të miturin që dyshohet se vrau 15-vjeçarin në Prizren

Gjykata Themelore në Prizren, Departamenti  për të Mitur, ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Themelore të Prizrenit, për caktimin e masës së paraburgimit prej një muaji, ndaj të miturit J.K., për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprën penale “Vrasje e rëndë”.

Gjykata me rastin e caktimit të paraburgimit ndaj të miturit J.K., ka vlerësuar se ekzistojnë arsyet ligjore  për caktimin e masës së Paraburgimit, pasi që nga provat e mbledhura deri në këtë fazë, rrjedh dyshimi i bazuar se:

“Në ditën kritike, i mituri J.K., e privon nga jeta të dëmtuarin L.B., në atë mënyrë që pas një mosmarrëveshje që kishte me viktimën pasi që  dalin nga shkolla dhe në afërsi të internetit kafes fillon përleshja në mes tyre, me ç’rast i mituri e nxjerr thikën dhe e godet në regjionin e gjirit të majtë dhe si pasojë e cilës fëmija L.B., ndërron jetë.”, njofton Gjykata.

Nxënësi i shkëlqyer i Mjekësisë, Lirim Buduri, u varros dje në varrezat e qytetit të Prizrenit.

(Kosova Sot Online)