EMA: Janë shfaqur raste të mpiksjes së gjakut pas marrjes së kësaj vaksine

  • A.P /
  • 20 prill 2021 - 23:13
EMA: Janë shfaqur raste të mpiksjes së gjakut pas marrjes së kësaj vaksine

Rregullatori i medikamenteve në Evropë tha të martën se kishte gjetur një lidhje të mundshme midis vaksinës Johnson & Johnson dhe mpiksjes së gjakut tek të rriturit që kishin marrë dozën në Shtetet e Bashkuara.

Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) tha se komiteti i saj i sigurisë arriti në përfundimin se një paralajmërim për mpiksjen e pazakontë të gjakut me trombocite të ulëta të gjakut duhet të shtohet në etiketat e vaksinës.

EMA zbuloi se të gjitha rastet kishin ndodhur tek të rriturit nën 60 vjeç, kryesisht gra, brenda tre javësh nga vaksinimi, duke shtuar se të gjitha provat në dispozicion, përfshirë tetë raporte të rasteve në Shtetet e Bashkuara, ishin pjesë e vlerësimit të saj.

EMA gjithashtu tha se shumica e mpiksjeve kishin ndodhur në tru dhe bark, të ngjashme me vaksinën e AstraZeneca dhe përsëriti se përfitimet e përgjithshme të vaksinës tejkalojnë rreziqet.

(Kosova Sot Online)