Sot feston ‘ditëlindjen’ IKSHPK

  • E.K /
  • 05 qershor 2021 - 11:59
Sot feston ‘ditëlindjen’ IKSHPK

Në vitin 1925, 96 vite më parë ishte themeluar Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike në Kosovë.

IKSHPK është Institucioni më i lartë shëndetësor, profesional dhe shkencor i Kosovës.

Pas shpërndarjes së pandemisë Covid 19, IKSHPK u shndërrua në institucionin më të rëndësishëm në Kosovë.

Kërpudhat e thonjve janë më të rrezikshme seç mendoni

Ky institucion ka 6 departamente: 1. Epidemiologjia, 2. Ekologjia Humane, 3. Mjekësia Sociale, 4. Mikrobiologjia, 5. Sistemi i Informimit Shëndetësor, 6. Shkolla Kosovare e Shëndetësisë Publike.

(Kosova Sot Online)