Flet gruaja që ishte rrëmbyer në moshën 10 vjeçare: Më mbajti 8 vjet, donte që të ndihesha si viktimë e nazistëve

  • E.K /
  • 06 August 2021 - 12:41
 Flet gruaja që ishte rrëmbyer në moshën 10 vjeçare: Më mbajti 8 vjet, donte që të ndihesha si viktimë e nazistëve

Kampusch u rrëmbye në Austri kur ishte 10 vjeçe dhe u mbajt rob derisa u  arratis tetë vjet më vonë.

Viktimë e rrëmbimit në fëmijëri, Natascha Kampusch ka folur për mënyrën sesi rrëmbyesi i saj e admironte Adolf Hitlerin dhe donte që ajo të ndihej si viktimë e nazistëve.

Kampusch, tani 33 vjeçe, u rrëmbye kur po shkonte në shkollë, nga Wolfgang Priklopil, kur ajo ishte 10 vjeçe.

Ajo u mbajt në një qeli nën garazhin e rrëmbyesit afër Vjenës në Austri, nga 1998 deri në arratisjen e saj në vitin 2006.

Duke folur për transmetuesin austriak ORF, 15 vjet pasi ajo u arratis, Kampusch tha për Priklopil: “Ai më jepte pak për të ngrënë, rroba të vogla, më poshtëronte, më lejonte të bëja punë të rënda dhe më rruajti kokën.”

Ajo shtoi: “Ai admironte Adolf Hitlerin dhe donte që unë të ndihesha si viktima naziste”.

Me kalimin e kohës, Kampusch ka shkruar një libër në lidhje me sprovën e saj të quajtur “3096 Days”, i cili gjithashtu u bë një film.

Në një moment në robërinë e saj, Kampusch peshonte vetëm 38 kg.

Ajo shkroi një ditar në letër higjienike, të cilën e futi në një kuti për ta fshehur nga Priklopil.

Në një hyrje shkruhej: “Të paktën 60 goditje në fytyrë. Dhjetë deri në 15 goditje që shkaktojnë të marra mendsh në kokë. Një goditje me grusht me fuqi të plotë në veshin tim të djathtë.”

Në librin e saj të dytë “10 Years of Freedom”, znj. Kampusch shkroi seajo kishte marrë mesazhe abuzuese nga “mijëra” njerëz në internet që nga arratisja e saj.

“Unë ika nga një armik dhe papritmas kisha dhjetëra armiq – në disa forume në internet deri edhe mijëra armiq,” shkroi ajo.

Ajo tha se mendonte se disa nga kritikat ndaj saj mund të kenë qenë sepse dukej e ashpër kur fliste për përvojën e saj, në vend që të sillej si viktimë.

Në intervistën e saj më të fundit, ajo tha: “Njerëzit ndoshta menduan se më mungonte një sy apo diçka, se po qaja gjithë ditën dhe isha nën ndikimin e ilaçeve e shumë do ta kishin preferuar atë si një fotografi të një viktime.”

Znj. Kampusch iu dha pronësia e shtëpisë së torturuesit të saj si kompensim për atë që kaloi, por ajo nuk jetoi atje.

Priklopil vrau veten pasi ajo u arratis.

(Kosova Sot Online)