Haki Abazi: Nuk ka arsye frike për afganët që po vijnë, janë intelektualë

  • E.K /
  • 16 gusht 2021 - 09:01
Haki Abazi: Nuk ka arsye frike për afganët që po vijnë, janë intelektualë

Nuk ka vend për frikë ndaj afganëve që pritet të strehohen në Shqipëri dhe Kosovë, tha kryetar i Komisionit të Jashtëm në parlamentin kosovar, duke iu përgjigjur dyshimeve për mundësinë e pranisë së talebanëve të infiltruar.

“Nuk besoj që qytetarët e Kosovës, apo të Shqipërisë, apo cilido vend tjetër, që mund të jetë pranues i nejrëzve të këtij procesi tranzicioni në Afganistan, të duhet të kenë frikë për të infiltruar”, u shpreh Haki Abazi.

Haki Abazi sqaroi se afganët që do të mbërrijnë janë intelektualë, pjesë e administratës që po largohet, nga udhëheqës të thjeshtë e deri edhe ministra.

“Kryesisht janë njerëz që kanë të bëjnë me administratën, që kanë punuar me bashkësinë ndërkombëtare për dy dekada, në tentim për të bërë ndërtimin e kapaciteteve të shtetit afgan për të menaxhuar çështjet e brendshme. Nga udhëheqës provincialë deri te ministra dhe drejtorë departamentesh, së bashku me familjet e tyre”, tha Haki Abazi.

(Kosova Sot Online)