Situata e krijuar me pandeminë, SHSKUK krijon hapësira shtesë për pacientët me COVID-19

  • E.K /
  • 31 gusht 2021 - 13:32
 Situata e krijuar me pandeminë, SHSKUK krijon hapësira shtesë për pacientët me COVID-19

Së fundmi është rritur numri i rasteve të hospitalizuara me COVID-19 në vend.

Klinikat e disa spitale kanë filluar të mbushen me pacientë, kështu edhe Klinika Infektiva nuk ka më hapësirë për pacientë tjerë.

Ndërsa, Shërbimi Spitalor Klinik e Universitar i Kosovës ka bërë të ditur mëherët se menaxhmenti i SHSKUK-së, duke e parë situatën e krijuar dhe rritjen e ndjeshme të numrit të pacientëve të prekur me COVID-19, që po kërkojnë ndihmë në QKUK, ka krijuar hapësira me shtretër shtesë për trjatim të pacientëve. 

Në dy katet e pjesës së përfunduar së fundmi të Klinikës Infektive II(  Mjekësisë Sportive) , pas pranimit teknik, janë vendosur rreth 80 shtretër shtesë.

(Kosova Sot Online)