Zgjatet afati i masave për ata që ia mësyjnë Suedisë, vlejnë edhe për Kosovën

  • E.K /
  • 03 shtator 2021 - 11:20
 Zgjatet afati i masave për ata që ia mësyjnë Suedisë, vlejnë edhe për Kosovën

Suedia ka vendosur për ndalimin e hyrjes në këtë shtet pa një certifikatë COVID-19, kjo për të parandaluar virusin të hyjë në vend ose të përhapet në shtete të tjera.

Një ndalim i përkohshëm i hyrjes nga shtetet e BE/EEA dhe disa shtete të tjera ka qenë në fuqi që nga shkurti. 

Që nga 30 qershor, rregullorja suedeze është përshtatur me rregulloren e BE -së për një certifikatë COVID. Kështu ka njoftuar ambasada e Suedisë, përmes një njoftimi.

“Kjo nënkupton ndalimin e hyrjes për udhëtimin në Suedi nga shtetet e BE/EEA nëse nuk mund të paraqitet një certifikatë vaksinimi, një certifikatë testimi, një certifikatë që konfirmon shërimin nga COVID-19 ose një certifikatë përkatëse. Qeveria ka vendosur të zgjasë këtë rregullore deri më 31 tetor 2021.

Hyrja nga Danimarka, Finlanda, Islanda dhe Norvegjia nuk i nënshtrohet asnjë kufizimi hyrjeje”, thuhet në njoftimin e tyre.

Një ndalim i përkohshëm për udhëtimet jo thelbësore nga vendet jashtë BE/EEA në Suedi, i vendosur pas një thirrje nga Këshilli Evropian dhe Komisioni Evropian, ka qenë në fuqi që nga marsi i vitit 2020.

Që nga shkurti, ndalimi ka përfshirë një kërkesë për të paraqitur një certifikatë që verifikon një rezultat negativ të testit COVID-19 për hyrje në Suedi. 

Për të udhëtuar në Suedi nga vendet jashtë BE/EEA, duhet të mbuloheni nga të paktën një nga përjashtimet nga ndalimi i hyrjes dhe gjithashtu të jeni në gjendje të paraqisni një test negativ COVID-19 ose të përjashtoheni nga kërkesa e testit. 

Qeveria ka vendosur të zgjasë ndalimin e udhëtimit deri më 31 tetor 2021.

(Kosova Sot Online)