Këta janë 23 nënshkruesit e dokumentit për themelimin e Lidhjes Demokratike të Kosovës

  • G.G /
  • 21 December 2021 - 13:22
Këta janë 23 nënshkruesit e dokumentit për themelimin e Lidhjes Demokratike të Kosovës

Jusuf Buxhovi, njëri nga themeluesit e partisë më të vjetër në vend, Lidhjes Demokratike të Kosovës, e ka publikuar një dokuemnt me emrat e 23 nënshkruesve për themelimin e saj.

Pasnesër, bëhen 32 vjet nga themelimi i LDK-së. Kryetar i parë i kësaj partie ishte zgjedhur ish-presidenti i Kosovës, Ibrahim Rugova.

Rugova që njihet si udhëheqësi historik i LDK-së, e drejtoi këtë parti deri sa vdiq në vitin 2006.

Postimi i Jusuf Buxhovit në Facebook.

Në vigjilie të 32 vjetorit të themelimit të LDK-së (4)

DOKUMENT:
Këshilli nismëtar për themelimin e Lidhjes Demokratike të Kosovës:

1.Jusuf Buxhovi, shkrimtar dhe gazetar

2.Dr. Zekeria Cana, historian

3.Milazim Krasniqi, shkrimtar

4.Ajri Begu, ekonomist, shkrimtar

5.Dr. Ibrahim Rugova, studiues i letërsisë

6.Bujar Bukoshi, mjek

7.Fehmi Agani, profesor

8.Ibrahim Berisha, gazetar

9.Mehmet Kraja, shkrimtar dhe gazetar

10.Ali Aliu, kritik letrar

11. Dr. Zenel Kelmendi, mjek

12.Ramiz Kelmendi, shkrimtar

13. Akademik Idriz Ajeti

14.Akademik Dërvish Rozhaja

15.Akademik Mark Krasniqi

16.Profesor Anton Çetta

17.Zenun Çelaj, gazetar

18.Mustafa Radoniqi, avokat

19.Basei Çapriqi, shkrimtar

20.Xhemail Mustafa, gazetar

21. Jusuf Bajraktari, historian

22 Hysen Matoshi, gazetar

23. Neshet Nushi, ndërmarrësë

(Renditja në listë sipas nënshkrimeve).

https://www.facebook.com/jbuxhovi/posts/4907509459280490

(Kosova Sot Online)