Qeveria zgjatë qëndrimin e gazetarëve ukrainas deri “në ndryshimin e rrethanave në Ukrainë”

  • S.A /
  • 24 August 2022 - 12:45
Qeveria zgjatë qëndrimin e gazetarëve ukrainas deri “në ndryshimin e rrethanave në Ukrainë”

Gjatë mbledhjes së sotme është shqyrtuar edhe propozim-vendimit për ndryshimin dhe plotësimin e vendimit të qeverisë 03/66 të datës 1 mars 2022, që ka të bëjë me vazhdimin e mbështetjes nga qeveria për qëndrimin e gazetarëve ukrainas në Kosovë. Ministrja e Puënve të Jashtme, Donika Gërvalla Schëarz tha se sot është dita më e mirë për ta sjellë në qeveri këtë propozim, pasi sot është dita e pavarësisë.

Ajo propozoi që periudha kohore e qëndrimit të gazetarëve ukrainas të zgjatet. “Propozohet që kufizimi kohor të zgjatet dhe pika 4 të ndryshohet në ‘deri në ndryshimin e rrethanave në Ukrainë’”, tha Gërvalla. Ajo tha se kjo nuk përmban kosto shtesë, por vetëm largon kufizimin kohor.

(Kosova Sot Online )