Elon Musk: Padi ndaj Sorosit, OJQ-të e tij po ‘dhunojnë fjalën e lirë’

  • A.P /
  • 24 August 2023 - 20:00
Elon Musk: Padi ndaj Sorosit,  OJQ-të e tij po ‘dhunojnë fjalën e lirë’

Miliarderi Elon Musk tha se do të padisë Fondacionet për Shoqëri e Hapur të miliarderit majtist George Soros. Musk tha se padia e tij ka për qëllim të ndalojë fushatat e tyre globale në “dhunim i lirisë së fjalës”, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”.

Në një postim në rrjetin e tij X (më parë i njohur si Twitter), Musk shkruante: “Pikërisht, rrjeti X do të ngrejë padi ligjore për të ndaluar këtë. Mezi prej që të nisin zbulimet!”.

Komentet e vinin në mbështetje të një artikulli nga gazetari Ben Scallan që argumentonte se organizatat e financuara nga Soros po promovojnë politika censure të mendimit dhe fjalës së lirë.

Lëvizja vjen si pjesë e përpjekjeve të Musk kundër nismave të Soros që synojnë kufizimin e vazhdueshëm të fjalës së lirë, veçanërisht në platformat online.

Musk ka thënë se nuk trembet që të përballet për të mbrojtur të drejtën themelore të shprehjes së lirë pa pasur frikë nga censurimi ose presione të tjerë që vijnë me të.

(Kosova Sot Online)