Vendet që do të mbesin pa rrymë sot, ky është orari i ndërprerjeve

  • S.A /
  • 07 October 2023 - 09:12
Vendet që do të mbesin pa rrymë sot, ky është orari i ndërprerjeve

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) ka njoftuar se nesër do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa lokacione për shkak të punimeve për siguri të sistemit energjetik, transmeton "Kosova Sot Online".

Ky është orari sipas rajoneve:

Prishtinë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 35/10kV Koliqi  do të ndërprehet:

Dalja 10kV Keqekolla Hajkobilla (kodi: 14016004) prej orës 10:30 deri në ora 15:30

Vendet: Keqekollë, Prapashticë, Hajkobillë, Dabishevc dhe Mutivodë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, vendosja dhe premontimi i shtyllave dhe shtrëngimi i përçuesve.

Punime në projekte investive

1.

TS 220/10 kV Drenas do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Qikatova  (kodi: 16100011)  nga ora 09:00 deri 17:00

Vendet: Çikatovë, Gllanasellë dhe Dobroshec.

Arsyeja: Projekte investive: energjizimi i trafostacionit.

Punime nga pala e tretë

1.

Nga TS 110/35/10kV Prishtina 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV J 12 Kalabria 3 (kodi: 10000006) prej orës 11:00 deri në ora 15:00

Vendet: Lagjja Kalabria (një pjesë), Ministria e FSK-se, Narteli, Banesat e Exclusive dhe Banesat Konaku.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjtik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

Pejë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga  TS 110/35/10[kV] Peja 1 do të ndërprehet:

LP 35/10kV  KFOR-H04 (kodi: 500550) dhe pa tension mbetet 1 daljet 10kV prej orës 11:00  deri ne ora 13:00.

Vendet: KFOR-i Italian në Bellopojë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, mirëmbajtja e transformatorit të fuqisë.

2.

Nga TS 110/35/10 kV Peja 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Radavci (kodi: 50000004) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Novosella, Radavci, Brestoviku, Dogna, Jabllanica e Madhe.dhe BRRE-Hidrocentrali Radavci.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive – ndërrim i shtyllave të tensionit të mesëm, bartje e rrjetit, shtrëngimi i përçuesve, ndërrim i konzollave dhe izolatorëve.

Vërejtje! Dalja ka BRRE

3.

Nga  TS 110/35/10kV Peja 1 do të ndërprehet:

NS 35/10kV Gurakoci (kodi 500520) – dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV prej orës 11:00  deri në ora 15:00.

Vendet: fshatrat: Dobrushë, Gurakoc (një pjesë), Istog (një pjesë), Kashicë, Llukavc, Llukavc i Begut, Lubovë, Prekallë, Prigodë, Ruhot dhe Saradran, Gurakoc, Bllagaq, Dobrushë (një pjesë), Drejë, Zhabllaq (një pjesë), Gurakoc (një pjesë), Koshë (një pjesë), Oprashkë, Osojanë, Prekallë (një pjesë), Shalinovicë, Trubohovc, Tuqep, Zabllaq dhe Zallq, Baicë, Banjë, Cerrollukë, Dobrushë, Dubravë (një pjesë), Kaliqan, Lubovë, Orrobërdë dhe Tomoc.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, instalimi i FID (Fault Indicator Detector) në L.P. 35 [kV].

Vërejtje! Dalja ka BRRE – Onix Solar

Prizren

Punime nga pala e tretë

1.

Nga  NS 110/10 [kV] Prizreni 3 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Zhupa (kodi: 31000026 ) nga ora 10:00 deri në ora 13:00

Vendet: fshatrat: Bogushevc, Drajçiq, Gornjasellë, Llokovicë, Lubinjë e Epërme, Lubinjë e Poshtme, Manastricë, Mushnikovë, Nebregoshtë, Pllanjan, Prevallac, Reçan, Sredskë, Stajkoc dhe Struzhë.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

Ferizaj

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 35/10 KV Shtime do të ndërprehet:

Dalja 10kV Carraleva (kodi: 41046004) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: Pjesë e Shtimes, Qesta Reçakut, Reqaku, Belinci,Caraleva Topilla, Llanisht, Devetak, Grejqevc, Zborc, Pjeterështica, Duga dhe Karaçica.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni; zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i përçuesve dhe izolatorëve.

2.

TS 35/10 KV Magure do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Fshatrat- Magure (kodi: 41048002)  nga ora 10:00 deri 15:00

Vendet: Magure, Medvevc, Dobrajë, Rreze, Blinaje, Qylage, Poturovc, Torine, Poturovc dhe Gllanicë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave të tensionit të mesëm, konzollave, izolatorëve dhe bartja e rrjetit ne shtylla të reja.

Punime nga pala e tretë

1.

Nga TS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Drejtimi i Bizneseve (kodi: 41000024)nga ora 11:00 deri në ora 15:00

Vendet: TS-Sadik Qoqaj, INTERNACIONAL HOSPITAL KOSOVA SH.P.K.  Shpend Ramadani, BUÇAJ SH.P.K., Fatmir Krasniqi,N.T. “LIRIDONI”, SA-SALLAHU SHPK.  Ahmet Sallahu, KOSOVA MOTORS GROUP, N.P.T. BESA COMMERCE  Abdulla Veliu, UNTED HOSPITAL L.L.C.  Alfred Ibrahimi, MERCHANDISING GROUP L.L.C.  Drilon Heta, PRO&CO GROUP SH.P.K., OBJEKTI  Nexhat Dumnica, D.P.T. ” LABI AS “, Potera, Baki automobil,TS-Skender Gashi “V. Gashi Produkti Slopanel”,TS-Elektro Stublla, N.T.N.SH.HIDROIZOLIMI “SHALA”,S ami Krasniqi, TS-AUTO LLAPI SH.P.K. dhe DELFIN AUTO  SH.P.K.

Arsyeja:  Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

Gjakovë

Punime në projekte investive

1.

Nga TS 35/10 kV Malisheva  do të ndërprehet:

Dalja 10kV Mirusha (kodi: 82082002) në dy termine nga ora 09:00 deri 09:30 dhe nga ora 13:00 deri 17:00

Vendet: rrugët: 603 Adem Jashari (1 konsumator), Imer Krasniqi (7 konsumatorë), 605 Hamdi Berisha (1 konsumator), 606 Pavarësia (1 konsumator). Fshatrat: Bubël, Burim, Carallukë (3 konsumatorë), Damanek, Gurbardhë, Llapçevë, Lubizhdë, Lubizhdë e Malishevës, Lumnishtë, Mirushë, Mrasor, Panorc (një pjesë) dhe Turjakë.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

TS 35/10 kV Malisheva

Nga Dalja 10kV Mirusha do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV Lumnishtë Ujësjellësi (kodi: 82082002016) prej orës 09:00 deri ora 17:00

Vendet: TS Lumnishtë  Ujësjellësi.

Arsyeja: Projekte investive, zhvendosja e  transfomatorit dhe ormanit të 04kV dhe lëshimi në punë i rrjetit të ri.

Gjilan

Punime nga pala e tretë

1.

Nga NS 110/10 [kV] Gjilani 5 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Bresalci (kodi: 63000010) nga ora 09:00 deri 14:00

Vendet: Fshatrat: Bresalc, Gadish, Jabuq (një pjesë), Kishnapolë, Koretishtë, Livoç i Epërm (një pjesë), Mehir (një pjesë), Parallovë, Ponesh, Ponesh i Vogël, Sllakoc i Epërm, Sllakoc i Poshtëm Zhegoc i Epërm, Zhegoc i Ulët dhe Vërbicë e Zhegocit.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

(Kosova Sot Online )