Në Sanxhak hapet zyra e Këshillit Kombëtar Shqiptar, fillon edhe kursi i gjuhës shqipe

  • S.A /
  • 23 November 2023 - 08:44
Në Sanxhak hapet zyra e Këshillit Kombëtar Shqiptar, fillon edhe kursi i gjuhës shqipe

Këshilli Kombëtar Shqiptar ka hapur zyrën e tij edhe në Pazar të Ri.

Kjo ka ndodhur vetëm pak muaj pasi nxënësit shqiptarë të Sanxhakut u furnizuan me çanta dhe filloi kursi i gjuhës shqipe. Lajmin e ka bërë të ditur kryetari i këtij institucioni, Nevzat Lutfiu përmes një shënimi në Facebook.

“Shqiptarët në Pazarin e Ri sot kanë edhe një shtëpi të re. Kjo në vigjilje të festave të Nëntorit. E gëzofshi për shumë gjenerata!”, ka shkruar Lutfiu.

Hapja e zyrave më 22 nentor përkon me Ditën e Kongresit të Alfabetit Shqip.

Lutfiu po ashtu ka paralajmëruar se shumë shpejt KKSH do të filloj kursin e gjuhës shqipe për të gjithë të rinjtë që jetojnë në Serbi e nuk kanë mundësi të ndjekin shkollat shqipe.

(Kosova Sot Online )