Shkurte Fejza: 'Pa u farue, djem e qika, jo nuk ndahet Mitrovica'

  • 05 prill 2020 - 19:00
Shkurte Fejza: 'Pa u farue, djem e qika, jo nuk ndahet Mitrovica'

E interpretuar para shumë viteve nga Mbretëresha e muzikës popullore Shkurte Fejza, kënga "Jo nuk ndahet Mitrovica", mbetet aktuale edhe sot, shkruan gazeta "Kosova Sot Online".

Duke mos dashur ta prekim situaten e brishtë që tash e 20 vite e karakterizon pjesen veriore të Kosovës, ne po merremi me këngën një fjalë, e cila ndër të tjera ka dhe një tekst të mrekullueshëm...

Pa u farue, djem e qika
Jo nuk ndahet Mitrovica

Si kunor e nji mbreteshe
Midis ibrit e sitnicës
Them kullari e lavdije
Është Qyteti i Mitrovicës
Ibri ja'a lan faqet
I jep frym Shala e Bajgorës
Në zgafellat e minierës
Pulzon zemra e Kosovës

Pa u farue djem e qika
Jo nuk ndahet Mitrovica,
Jooo si lshojm ne trojet tona,
Tan kosova eshtë jona, (x2)

Një pik uj me ja prek ibrin,
Një qerpik me ja elkun trepces,
Qohen pesh malet e Shalës
Kallen flakt damart e zemres

Nga betenat e kalave
Lshohen brig shqipet e malit
Kaqanik e Boletin
Tan Kosova mlohet n'tym

(Kosova Sot Online)