Disa nga 5,500 objektet e gjetura në Titanik

  • 08 tetor 2019 - 15:15
Disa nga 5,500 objektet e gjetura në Titanik

14 prilli 1912, ishte një mbrëmje pa hënë me det të qetë. Këto duhet të ishin kushte të përsosura për udhëtimin marramendës të Titanik nga Southampton në New York.

Por udhëtimi i saj debutues u shndërrua në terror pasi anija u përplas me një ajsberg masiv që rrëmbeu një fasadë përgjatë anës së anijes.

Në bordin e anijes ishin 2.224 pasagjerë dhe ekuipazhi, mes tyre disa nga njerëzit më të pasur në botë plus emigrantët që shpresojnë të fillojnë një jetë të re në Amerikë secili prej tyre me historinë e vet.

Me zhytjen e Titanik pati edhe mbi 5,500 objekte të cilat humbën me jetë njerëzish.

Por kujt i përkisnin këto objekte? Dhe a ka një të afërm të gjallë sot që të tregojë përrallën e tyre?

Kishte një standard të lartë të veshjes në bordin e Titanikut elegant.

Kapele e Klasit të lartë.

(Kosova Sot Online)