Komisioni Evropian kritikon vendet anëtare për kufizimin e udhëtimeve

  • E.K /
  • 17 August 2020 - 11:57
Komisioni Evropian kritikon vendet anëtare për kufizimin e udhëtimeve

Komisioni Evropian ka shprehur shqetësimin për kufizimet e reja të udhëtimeve që vende të ndryshme evropiane kanë vendosur.

Në një letër të datës 7 gusht, KE u kujton ambasadorëve të shteteve anëtare se, nisur nga përvoja e akumuluar në fillim të pandemisë, koordinimi në këtë aspekt është jetik për të siguruar qartësi dhe qëndrueshmëri për bizneset.

Mes ndryshimeve të tjera, në ditët e fundit Gjermania u ka rekomanduar qytetarëve të mos udhëtojnë në Spanjë, ndërsa Holanda ka bërë të njëjtën gjë me 10 rajone evropiane, përfshirë Madridin, Parisin dhe Brukselin.

Komisioni këmbëngul se mbyllja e kufijve dhe kufizimet e udhëtimeve shkaktojnë një “përçarje” që duhet të shmanget sa më shumë të jetë e mundur.

“Ndërsa duhet të sigurohemi që BE të jetë gati për një valë të dytë COVID-19, në të njëjtën kohë duhet të shmangim një valë të dytë veprimi të pakoordinuar”, – thuhet në letrën e KE.

Përmes saj, Komisioni bën thirrje për shmangien e kufizimeve dhe kontrolleve joefikase dhe për masa proporcionale.

(Kosova Sot Online)