Ushtria amerikane zgjedh këtë vend të Kosovës, për t’i kryer trajnimet ushtarake

  • S.A /
  • 11 shtator 2020 - 12:56
Ushtria amerikane zgjedh këtë vend të Kosovës, për t’i kryer trajnimet ushtarake

Ushtarët amerikanë të Komandës Rajonale të KFOR-it, zhvilluan një kurs trajnimi të alpinizmit brenda Maleve të Sharrit.

Aktiviteti u zhvillua gjatë një jave për të trajnuar dhe certifikuar 10 ushtarë nga elementë të ndryshëm të KFOR-it si ndihmës instruktorë për kurset e ardhshme.

Trainimi u siguroi ushtarëve aftësitë e nevojshme për të vepruar në mjedise të ashpra dhe për të rritur gatishmërinë e misionit të udhëhequr nga NATO për të vepruar në çdo pjesë të Kosovës, në mbështetje të sigurimit të një ambienti të sigurt.

Aftësitë përfshijnë kryerjen e lëvizjes vertikale dhe horizontale përmes terrenit me pasoja të larta, lidhjes themelore të nyjeve, rappelling, ngjitjes, tërheqjes së linjës, vendosjes së spirancave, evakuimit të ngritjes mjekësore të pacientit dhe artizanatit në terren.

(Kosova Sot Online )