Cilat shtete në Evropë po përjetojnë rritje të rasteve me koronavirus?

  • E.K /
  • 19 shtator 2020 - 09:46
Cilat shtete në Evropë po përjetojnë rritje të rasteve me koronavirus?

Vendet në të gjithë Europën po shohin një ringjallje të rasteve me COVID-19.

Disa vende – të tilla si Shqipëria, Bullgaria, Republika Çeke, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut – po shohin shifra më të mëdha në gusht sesa në muajt e parë të vitit, shkruan Euronews.

Belgjika, Italia dhe Britania e Madhe – ndër vendet më të goditura të Evropës – po shohin një ringjallje, por, të paktën deri më tani, jo si marsi dhe prilli.

Nga të tre, shifrat e Mbretërisë së Bashkuar duken më shqetësuese, pasi regjistroi 3,539 raste më 12 shtator.

Franca, Polonia, Hollanda dhe Spanja ka të ngjarë të merren me valën e dytë të frikësuar dhe kanë filluar të marrin masa për ta frenuar atë.

Franca, për shembull, deklaroi 10,593 raste të reja të enjten, shifra më e lartë që ka regjistruar.

“Ne kemi një situatë shumë serioze që po shpaloset para nesh,” tha të Hënën Dr Hans Kluge, drejtori rajonal i Organizatës Botërore të Shëndetësisë për Evropën.

Ai po fliste ndërsa zbuloi se numri i infeksioneve javore të Evropës ishte më i lartë tani sesa në kulmin e parë në mars.

Ndërsa sipas tij numri i infeksionit mund të jetë më i lartë, ai mund të llogaritet nga rritja e testimit – shumë vende nuk kishin aftësinë për të kryer teste në një vëllim kaq të lartë në fillim të vitit.

(Kosova Sot Online)