Reagon Vetëvendosje pas aksionit të Policisë së Kosovës në Karaçevë, ka kritika për Veliun

  • E.K /
  • 19 shtator 2020 - 13:18
Reagon Vetëvendosje pas aksionit të Policisë së Kosovës në Karaçevë, ka kritika për Veliun

Nënkryetarja e Kuvendit të Kosovës nga radhët e Vetëvendosjes, Arbërie Nagavci ka thënë se nga kjo parti mirëpresin operacionin e mbreëmsheëm të Policisë neë fshatin Karacëeveë të Kamenicës.

Nagavci ka shkruar se aksione teë tilla, rezultatet konkrete neë luftimin e krimit e korrupsionit duhet teë jeneë teë vazhdueshme e teë natyrshme, mirëpo sipas saj ky operacion i Policisë, nuk e zëvendëson obligimin e ministrit të puneëve teë brendshme, Agim Veliu, teë mbajeë teë informuar Kuvendin peër secileën cëeështje qeë eështeë me interes.

Për këtë çështje, Nagavci ka thënë se Kuvendi duhet teë miratojë Rezoluteën e propozuar nga Vetëvendosje.

Reagimi i plotë:

Peërsheëndesim operacionin e mbreëmsheëm neë fshatin Karacëeveë, komuna e Kameniceës dhe bashkeëpunimin ndeërmjet prokuroriseë, policiseë dhe inspektoratit policor.

Ky operacion sipas njoftimit eështeë rezultat i njeë hetimi njeë vjecëar, i bashkeëpunimit teë institucioneve e agjencive shteteërore, por edhe i aktivizmit qytetar, presionit publik sikurse dhe angazhimit teë deputeteëve e komisionit funksional teë Kuvendit teë Republikeës.
Aksione teë tilla, rezultatet konkrete neë luftimin e krimit e korrupsionit duhet teë jeneë teë vazhdueshme e teë natyrshme. Secili institucion dhe zyrtar publik duhet teë kryej me kompetenceë, peërgjegjeësi e ndereë detyreën qeë merr peërsipeër.
Operacionit i Policiseë seë Kosoveës, nuk zëvendëson obligimin e ministrit të puneëve teë brendshme, zt.Veliu, teë mbajeë teë informuar Kuvendin peër secileën cëeështje qeë eështeë me interes, ashtu sikurse ishte dhe Interpelanca e djeshme e ftuar nga LV! neë lidhje me hyrjen dhe patrullimin e pjeseëtareëve teë uniformuar teë Republikeës seë Serbiseë neë territorin e Republikeës seë Kosoveës, respektivisht neë fshatin Karacëeveë teë Komuneës seë Kameniceës.
Patrullimi i pjeseëtareëve teë uniformuar teë Serbiseë neëpeër rrugeët e fshatit Karacëeveë u regjistrua nga banoreët e fshatit, u deëshmua nga teë pranishmit si dhe u konfirmua nga Policia e Kosoveës, andaj eështeë detyreë e institucioneve teë siguriseë mbrojtja e integritetit teë vendit , e secilit qytetareë.
Ndeërkoheë dhe Kuvendi duhet teë miratoi Rezoluteën e propozuar nga LV! me dy pikat si më poshtë:
1. Institucionet e Republikeës seë Kosoveës teë ndeërmarrin masat e nevojshme dhe t’i peërdorin teë gjitheë mekanizmat kushtetues e institucional peër mbrojtjen e sovranitetit dhe integritetit territorial teë Kosoveës.
2. Brenda dy muajve teë vendoset njeë neën-stacion i peërhersheëm i Policiseë seë Kosoveës neë fshatin Karacëeveë teë Kameniceës.

(Kosova Sot Online)