Shteti që po e fiton luftën me koronavirusin, qe 200 ditë pa asnjë rast të ri

  • E.K /
  • 29 tetor 2020 - 14:07
Shteti që po e fiton luftën me koronavirusin, qe 200 ditë pa asnjë rast të ri

Tajvani ka bilanc jashtëzakonisht pozitiv me COVID-19 në periudhën e fundit. Tajvani shënoi sot 200 ditë pa asnjë rast të transmetuar lokal me COVID-19, raportoi Reuters.

Pavarësisht se ishte tepër afër Kinës dhe me vëllime të larta udhëtimesh dhe tregtie, Tajvani ka regjistruar vetëm 550 raste dhe shtatë vdekje këtë vit. Që nga janari nuk ka parë më shumë se 30 raste ditore dhe shumica janë importuar.

Ekspertët vlerësojnë përgjigjen shumë të shpejtë të Tajvanit si një faktor kryesor në atë që ka një nga përgjigjet më të suksesshme të botës ndaj shpërthimit.

(Kosova Sot Online)