Kadri Veseli: Tërhiqem nga politika

  • G.G /
  • 05 November 2020 - 10:44
Kadri Veseli: Tërhiqem nga politika

Kreu i PDK-së, Kadri Veseli ka njoftuar sot se do të tërhiqet nga të gjitha aktivitetet politike, pasi që iu është konfirmuar aktakuza nga Specialja.

Në njoftimin e lëshuar për media nga PDK-ja, Veseli thotë se do të tërhiqet nga të gjitha angazhimet për sa kohë që të zgjasë procesi.

“E vleresoj faktin që Dhomat e Specializuara kanë treguar mirësjellje duke më nisur një ftesë për tu paraqitur në gjykatë, në vend se të më arrestonin në mënyrë të padinjitetshme. Unë i jam përgjigjur këtij akti mirësjelljeje, duke u pajtuar që të udhëtoj këtë mëngjesë për në Hagë me përfaqësues të tribunalit, ku formalisht do të paraqitem para trupit gjykues për t’iu përgjigjur akuzave të bëra dhe për të nisur një proces të gjatë të mbrojtjes. Kjo gjë do të kërkojë angazhimin dhe përqëndrimin tim të plotë, dhe prandaj kam vendosur që të tërhiqem nga të gjtitha aktivitetet publike e politike për sa kohë zgjatë ky proces. Nuk do të bëj deklarata të tjera publike apo paraqitje zyrtare në Kosovë ndërkohë që procesi gjyqësor vazhdon. Të paktën për momentin, jam një qytetar privat. Deri në fund të këtij procesi, do të kërkoja që ky qëndrim i imi të respektohet nga të gjithë në Kosovë, veçanërisht nga ata të cilët janë të angzhuar në media apo në jetën publike dhe politike”, ka thënë ai.

(Kosova Sot Online)