Franca zgjat gjendjen emergjente deri më 16 shkurt shkaku i pandemisë

  • G.G /
  • 05 nëntor 2020 - 12:03
Franca zgjat gjendjen emergjente deri më 16 shkurt shkaku i pandemisë

Franca ka vendosur që gjendja emergjente të mbetet në fuqi deri më 16 shkurt të vitit të ardhshëm për shkak të gjendjes së rëndë me rastet e koronavirusit.

Për shkak të mungesës së votave në seancën e së martës në Asamblenë Kombëtare, ky vendim nuk u mor në fillim. Megjithatë, në seancën e mbajtur të enjten, zgjatja e gjendjes emergjente u miratua.

Fillimisht, gjendja e emergjencës shëndetësore ishte shpallur në mars gjatë valës së parë dhe kishte qëndruar në fuqi dy muaj, shkruan Anadolu.

Kjo gjendje u kthyer përsëri më 17 tetor përmes një dekreti të qeverisë.

Gjendja emergjente i jep autoritet qeverisë që të kufizojë liri të caktuara në tërë territorin e vendit ose në rajone të caktuara.

(Kosova Sot Online)