Josep Borrell: Kosova dhe Serbia të mos i vendosin ambasadat e tyre në Jerusalem

  • G.G /
  • 19 nëntor 2020 - 12:03
Josep Borrell: Kosova dhe Serbia të mos i vendosin ambasadat e tyre në Jerusalem

Bashkimi Evropian pret që Kosova dhe Serbia të mos i vendosin ambasadat e tyre të Izraelit në Jerusalem. Kështu është shprehur shefi i diplomacisë së BE-së dhe nënkryetari i Komisionit Evropian, Josep Borrell.

Në përgjigje të një pyetje parlamentare, Borrell tha se pret që Kosova dhe Serbia të veprojnë në përputhje me angazhimin e BE-së dhe në përputhje me aspiratat e tyre evropiane.

“Pozicioni i gjatë i BE-së është se negociatat duhet të gjejnë një mënyrë për të zgjidhur statusin e Jeruzalemit si kryeqyteti i ardhshëm i të dy vendeve dhe se aspiratat e të dy palëve duhet të përmbushen”, tha Borrell, duke shtuar se “çështja e Jeruzalemit është një çështje e statusit përfundimtar”.

“Në përputhje me Rezolutën 478 të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara të vitit 1980, e cila u bën thirrje të gjithë anëtarëve të OKB-së të transferojnë ambasadat e tyre në Tel Aviv, të gjitha ambasadat e vendeve anëtare të BE-së, si dhe Delegacioni i BE-së në Izrael, janë të vendosura në Tel Aviv”, është shprehur Borrell

Ai kujtoi se Kosova dhe Serbia e shohin integrimin në BE si aspiratë të tyre strategjike.

“BE pret që të dy vendet do të veprojnë në përputhje me këtë angazhim”, tha kreu i diplomacisë së BE-së. 

(Kosova Sot Online)