Gjorgjeviq: Vuçiqi hap pas hapi po e njeh Kosovën, u dorëzua për energjinë në veri

  • E.K /
  • 05 dhjetor 2020 - 15:24
Gjorgjeviq: Vuçiqi hap pas hapi po e njeh Kosovën, u dorëzua për energjinë në veri

Presidenti i lëvizjes “Oslobodjenje”, Mladjan Gjorgjeviq, i bëri thirrje presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuçiq, të “pranojë për publikun serb” atë që do të ndodhë me sistemin e shpërndarjes së energjisë elektrike në veri të Kosovës nga 14 dhjetori, raporton Beta.

Ai tha se Vuçiq hap pas hapi po e njeh Kosovën, pasi sipas tij, u dorëzua për energjinë në veri të Kosovës.

Në njoftimin e sotëm, Djordjevic shtoi se, në dy ditë pasi “Oslobodjenje” njoftoi se autoritetet në Kosovë do të merrnin kontrollin e qendrës së transformatorit “Valac” nga ajo datë, asnjë institucion nuk i ka mohuar këto pretendime.

Nga 14 dhjetori, sistemi do të merret nga kompania KOSTT, dhe se nga ajo datë, Serbia nuk do të jetë më përgjegjëse për furnizimin me energji elektrike në veri të Kosovës.

Gjorgjeviq deklaron se Rrjeti Elektrik i Serbisë informoi punonjësit e qendrës së transformatorit “Valac” dy muaj më parë për të deklaruar nëse duan të lëvizin nën kujdesin e ndërmarrjes shqiptare.

“Në ndërkohë, disa punëtorë të kësaj kompanie nga veriu i Kosovës kontaktuan lëvizjen ‘Oslobodjenje’ dhe na konfirmuan që sistemi nuk do t’i përkasë më Serbisë. Disa prej tyre tashmë po përgatiten të zhvendosen nga provinca jugore e Serbisë. ”, vlerësohet në njoftim.

Djordjevic vlerësoi gjithashtu se autoritetet aktuale “po arrijnë pavarësinë e Kosovës hap pas hapi”, si dhe se lëvizja “Çlirimtare” do të anulojë gjithçka të nënshkruar me përfaqësuesit e Prishtinës pas ndryshimit të qeverisë.

(Kosova Sot Online)