Kryeministri Hoti në ditën e përfundimit të gjysmë vjetorit të parë: Shpresojmë që në janar të kthehemi në shkolla

  • E.K /
  • 18 dhjetor 2020 - 10:01
Kryeministri Hoti në ditën e përfundimit të gjysmë vjetorit të parë: Shpresojmë që në janar të kthehemi në shkolla

Kryeministri Avdullah Hoti bashkë me ministrin e Arsimit dhe Shkencës, Ramë Likaj, kanë vizituar shkollën “Dardania”.

Hoti tregoi se është arritur të realizohet plan-programi në mënyrë që nxënësit të mosmbesin pa mësim.

Tutje, ai shpreson që të përfundojë pandemia dhe nxënësit t’i kthehen mësimit me 18 janar. Sipas tij, 15% e mësimdhënëse ishin me Covid.

“Për çdo familje jemi munduar që ta adaptojmë metodologjinë mësimore dhe ju falënderoj se pas gjitha vështirësive është arritur të realizohet plan-programi në mënyrë që nxënësit të mosmbesin pa mësim”.

“Ka qenë sfidë duke qenë vetë edhe mësimdhënës duke pasur kontaktin me nxënës. Dhe kam parasysh që ka dyfishim të ngarkesës me orë që keni kaluar në punën me nxënës. Shpresoj që kur të fillojmë me 18 janar të përmbyllet sa më shpejt kjo pandemi”.

“Statistikat na tregojnë që numri i arsimtarëve është në numrin e përqindjeve më të larta të infektuarve ku 15% kanë dal pozitiv. Lusim që të fillojmë gjysmë vjetorin tjetër në kushte më të mira”.

(Kosova Sot Online)