Zyrtari i lartë serb: Masakrën në kafenenë “Panda” në Pejë e kreu sigurimi serb

  • E.K /
  • 23 dhjetor 2020 - 08:46
 Zyrtari i lartë serb: Masakrën në kafenenë “Panda” në Pejë e kreu sigurimi serb

Më 18 janar 2014 në një intervistë për gazetën “Kurir” ish zëvendës-kryeministri jugosllav Vuk Drashkoviç, largoi tymnajën që sillej rreth shqiptarëve dhe përmendi emra konkretë të sigurimit serb si organizatorë të vrasjeve të shumta në Kosovë, përfshirë edhe vrasjen në kafenenë “Panda”.

“Vendimin për serinë e krimeve kundër serbëve në Kosovë dhe shqiptarëve që e mbështetnin Serbinë dhe e dënonin UÇK-në, e solli Miloševië-i dhe Shtabi i tij strategjik. Në krye të eskadronit të vdekjes, Njësisë për Operacione Speciale1, u caktua Milorad Ulemek-Legija.

Ky i merrte urdhrat nga Radomir Markovië. U vendos që Shërbimi i Sigurisë Shtetërore të kryente një varg sulmesh terroriste të cilat duhej t’i visheshin UÇK-së. Qëllimi I këtyre sulmeve ishte që UÇK-ja të paraqitej në sytë e bashkësisë ndërkombëtare si organizatë terroriste. Në të njëjtën kohë, përmes këtyre aksioneve do t’u jepej zjarr ndjenjave antishqiptare në Kosovë dhe në tërë Serbinë.

Në funksion të kësaj strategjie, Sigurimi Shtetëror i Serbisë, me në krye Radomir Markovië-in, me ndihmën e Milorad Ulemek-Legija-s, më 14 dhjetor 1998 kreu masakrën kundër gjashtë djelmoshave serbë në kafenenë “Panda” në Pejë”, – deklaronte Vuk Drashkoviç.

(Kosova Sot Online)