India gjithnjë më armiqësore ndaj myslimanëve, do t’i mbyllë mbi 700 medrese

  • G.G /
  • 31 dhjetor 2020 - 10:43
India gjithnjë më armiqësore ndaj myslimanëve, do t’i mbyllë mbi 700 medrese

Një rajon indian, i qeverisur nga partia e kryeministrit nacionalist, Narendra Modi, ka miratuar një ligj me të cilin ndalohen të gjitha shkollat islame, duke thënë se ato ofrojnë shkollim nën standarde.

Politikanët e opozitës e kritikuan këtë vendim dhe thanë se ai e pasqyron qëndrimin e qeverisë kundër myslimanëve në shtetin me shumicë hinduse, shkruan The Guardian.

Mbi 700 medrese në këtë rajon do të mbyllen deri në prill të vitit të ardhshëm, bëri të ditur ministri rajonal i Arsimit në Asad, Himanta Sarma.

“Kemi nevojë për më shumë mjekë, policë, ndërmarrës dhe mësues nga komuniteti pakic i myslimanëve, jo imamë për xhami”, tha ministri Sarma, i cili është pjesë e partisë së kryeministrit Modi.

Ai tha se qeveria do t’i shndërrojë medresetë në shkolla të rregullta, sepse, sipas tij, medresetë nuk mund t’i përgatisin njerëzit për botën e përkohshme dhe shqetësimet e saj.

Politikanët e opozitës thanë se ky është sulm ndaj myslimanëve. “Ideja është që të zhduken myslimanët”, tha një ligjvënës nga partia opozitare, Kongresi.

(Kosova Sot Online)