Ky është spiuni serb, që e dinte saktë datën kur NATO do ta sulmonte Serbinë

  • G.G /
  • 04 janar 2021 - 16:14
Ky është spiuni serb, që e dinte saktë datën kur NATO do ta sulmonte Serbinë

Një gjeneral tashmë në pension po pretendon se ka arritur ta spiunojë NATO-n dhe ta kuptojë saktë ditën kur ajo do ta sulmonte Beogradin. Gjeneral majori në pension Jovan Milanovic, i cili në atë kohë ishte në një mision sekret në Bruksel, thotë se ka marrë informata konfidenciale dhe e ka situr saktë datën kur do të sulmohet Serbia.

“Pas nënshkrimit të Dejtonit, mënyra e nënshkrimit të marrëveshjes ndërkombëtare, filloi euforia se Serbia dhe Millosheviqi janë një stabilizues dhe një faktor paqeje në Ballkan, ne pamë një drejtim të mëtejshëm të pushtimit, pra një projekt që NATO do të zbatojë përmes vendit tonë në arritjen e interesave të saj”

“Unë bëra një maskë të mahnitshme, një ditë isha në NATO, një ditë tjetër në BE ose në institucione të tjera. Unë isha kudo. Disa njerëz ndoshta ishin të interesuar për aktivitetin tim, por nuk kishte asnjë dyshim për këtë. Askush nuk më pyeti nëse isha oficer, përveç grekëve dhe rusëve. Për ta, ishte krejtësisht e zhveshur në mënyrën se si unë kërkoj kontakte të shpeshta me ta, në një moment ata më thanë në darkë: "Hej njeri, më trego kush je, kështu që ne do të vazhdojmë të bëjmë gjithçka që duhet". Dhe sigurisht asnjë prej tyre nuk më zbuloi para të tjerëve”.

Kështu, ky spiun thotë se ishte prezent edhe nëpër samitet e NATO-s

“Menjëherë pas Samitit, u zhvillua një stërvitje e madhe e forcave të NATO-s në trekëndëshin Jugosllavi, Shqipëri, Maqedoni, me 20,000 njerëz. Praktikisht ishte një uverturë dhe trajnim i forcave terroriste shqiptare për fazën kur ato duhet të hynin si forca tokësore. Ata gjithashtu hynë në hapësirën tonë ajrore dhe tashmë regjistruan një numër të caktuar të synimeve, në mënyrë që në dy muajt e ardhshëm objektivat të përcaktoheshin plotësisht dhe vendimi u mor praktikisht në fillim të gushtit”.

Madje thotë se ishte ai që e përcaktoi datën e sulmeve të NATO-s mbi Serbinë.

“Më në fund përcaktova datën e agresionit më 29 shtator. Shkova në NATO, në një delegacion, te diplomati i tyre i lartë, me të cilin kisha kontaktuar për një kohë të gjatë, pak para mbarimit të orarit të punës. Ai më priti dhe në një moment u pendova që erdha, nga frika se isha futur në ndonjë kurth, por nuk kisha ku të shkoja dhe thashë se do të shkoja, është më e fortë se unë, duhet ta përfundoj. Edhe para kësaj, unë kisha një term të përafërt, por ishte brenda 15-20 ditësh, gjë që është shumë për përgatitjet tona dhe gjithçka tjetër, edhe pse forcat tona ishin tashmë në pozicione. Ai menjëherë më pyeti pse kisha ardhur, pushoi nga detyra shefin e tij të stafit dhe i tha që të na linte pak verë. Unë pashë që ai ishte i skuqur në fytyrë dhe më tha: "Eja, ulu, unë mora pozicionin e ambasadorit"”,

“Në mbrëmje, unë informova Beogradin se do të shkoja për një vizitë të sjellshme në NATO pas orarit të punës, nuk e bëra të ditur emrin ose mbiemrin e tij, se Këshilli i NATO-s do të caktohej për datën 12 dhe se një vendim për agresionin do të merrej atë ditë. Beogradi e dinte datën e mundshme nga ai moment” .

https://www.youtube.com/watch?v=lKLswLgYfmA&feature=emb_title

(Kosova Sot Online)