Ben-Meir: Kurti ta formojë Qeverinë me komunitetet joshumicë, por jo me serbë

  • G.G /
  • 22 February 2021 - 12:45
Ben-Meir: Kurti ta formojë Qeverinë me komunitetet joshumicë, por jo me serbë

Alon Ben-Meir, profesor i marrëdhënieve ndërkombëtare në Qendrën për Studime Globale në Universitetin e New Yorkut, vlerësoi se lideri i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, duhet ta formojë një qeveri që do të përfshijë 10 deputetë të cilët janë të garantuar për komunitetet pakicë.

Ben-Meir beson se duke bërë kështu, Kurti siguron të paktën 65 vota në parlament.

“Dhënia e mundësisë këtij grupi për t’u përfaqësuar në qeveri do të tregojë se qeveria është me të vërtetë e shqetësuar për mirëqenien e tyre. Kjo nuk është vetëm një politikë e mirë, por edhe e nevojshme, sepse në përgjithësi ky grup ka nevojë jo vetëm për njohje, por edhe mbështetje sociale dhe ekonomike”, tha ai. është Ben-Meir në arkë në Facebook.

Sipas tij, grupi nuk ka një agjendë specifike të politikës së jashtme, “përfshirë marrëdhëniet e Kosovës me Serbinë dhe për këtë arsye nuk do ta lidhte qeverinë me asnjë iniciativë të madhe të politikës së jashtme”.

“Sidoqoftë, nuk besoj se 10 parlamentarët e garantuar për pakicën serbe duhet të jenë pjesë e qeverisë, të paktën jo në këtë kohë, përveç nëse ka përparim të dukshëm në marrëdhëniet Kosovë-Serbi në lidhje me njohjen e Kosovës nga Serbia”, tha Ben-Meir. 

https://www.facebook.com/ABenMeir/posts/10158721057501201

(Kosova Sot Online)