Gjendja me COVID-19 në Mal të Zi, Milo Gjukanoviq thirrje të mbyllen kufijtë

  • E.K /
  • 03 mars 2021 - 08:33
Gjendja me COVID-19 në Mal të Zi, Milo Gjukanoviq thirrje të mbyllen kufijtë

Presidenti i Malit të Zi Milo Gjukanoviq po kërkon mbylljen e vendit për shkak të përkeqësimit të situatës epidemiologjike.

Ai në një video-adresim për qytetarët, tha se situata nga prilli dhe maji kur në vendet e tjera ishte katastrofale, tani është bërë realitet edhe në Mal të Zi.

“Shifrat e tmerrshme mbi rritjen e përditshme të numrit të vdekjeve dhe infeksioneve nuk duhet të lënë askënd indiferent në Mal të Zi,” tha Gjukanoviq, duke shtuar se shëndeti i qytetarëve është në rrezik serioz.

Ai tha se në vetëm mbi 11 muaj, më shumë se 1.000 qytetarë vdiqën si rezultat i infeksionit me koronavirus, dhe se tani më shumë se kurrë një efikasitet dhe solidaritet janë të nevojshme në kryerjen e të gjitha detyrave.

“Për këtë qëllim, është e nevojshme të azhurnohen dhe zbatohen me forcë masat adekuate epidemiologjike, të kontrollohet në mënyrë efikase dhe efektive pajtueshmëria e tyre, të mbyllet kufiri për hyrje në Mal të Zi pa test PCR, si dhe të përshpejtohet procesi i imunizimit të popullatës në interes të shëndet më efikas dhe afatgjatë”, tha Gjukanoviq.

“Çfarë ishte një lajm i trishtueshëm në prill ose maj të vitit të kaluar në vendet mike të botës me një popullsi shumë më të madhe, e cila është arsyeja pse unë dërgova shprehje të solidaritetit te krerët e shteteve në emër të qytetarëve të Malit të Zi, është realiteti ynë tragjik sot”, shtoi ai, raporton Vijesti.

(Kosova Sot Online)