Moderna provon vaksinën e koronavirusit te fëmijët gjashtë muajsh

  • E.K /
  • 16 March 2021 - 13:23
 Moderna provon vaksinën e koronavirusit te fëmijët gjashtë muajsh

“Moderna po provon doza të vaksinës te fëmijët e moshës gjashtë muaj deri në më pak se 12 vjeç”, tha kompania të martën.

Studimi do të vlerësojë sigurinë dhe efektivitetin e dy dozave të mRNA-1273 të dhëna 28 ditë larg njëra-tjetrës dhe synon të regjistrojë rreth 6.750 fëmijë në Shtetet e Bashkuara dhe Kanada.

Vaksina tashmë është autorizuar për përdorim emergjent te amerikanët që janë të moshës 18 vjeç e lart. Në një studim të veçantë i cili filloi në dhjetor, Moderna po teston gjithashtu mRNA-1273 tek adoleshentët midis 12 dhe 18 vjeç.

Studimi i fundit po kryhet në bashkëpunim me Institutin Kombëtar të Alergjisë dhe Sëmundjeve Infektive (NIAID) dhe Autoritetin e Kërkimit dhe Zhvillimit të Avancuar Biomedical (BARDA).

(Kosova Sot Online)